מתכוניםתנסו את זה בבית

סלט עדשים

שף ירון שנבל

 

מנה חגיגית, פיקנטית, יפה וחגיגית שמשאירה טעם של עוד…

 

מצרכים:

חופן עלי כוסברה קצוצה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
חופי עלי נענע
חופן בצל ירוק קצוץ
100 גרם עדשים שחורות מבושלות
2 כפות חמוציות
כף שקדים קלויים קצוצים
1 כף גבינת פרמז'ן קלופה


מצרכים לרוטב ויניגרט לימון:

10 גר לימון כבוש / כף
30 גר מיץ לימון / כף וחצי
1 שן שום כתושה
20 גר סוכר / כפית
קורט מלח
קורט פלפל שחור
100 גר שמן זית / חצי כוס

 

אופן הכנת הסלט:

מערבבים את כל המרכיבים למעט השקדים והפרמז'ן.

מפזרים את השקדים והפרמז'ן מעל הסלט.
מערבבים את כל המרכיבים ומעט מהשמן בבלנדר, ותוך כדי העירבוב מזלפים את השמן בהדרגה.


ניתן לשמור בקירור עד 4 ימים.