מתכוניםתנסו את זה בבית

לביבות כרישה וצזיקי

 

המרכיבים ל-10 קציצות גדולות:

  • 1 כף שמן זית
  • 3-2 גבעולי כרישה – החלק הלבן בלבד, פרוס דק
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפיה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה רכה חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור לתיבול
  • שמן לטיגון כל שמן לבחירתכם למעט שמן זית


למטבל צזיקי יווני:

  • 1 גביע יוגורט עיזים בטעם מעודן
  • 3 מלפפונים
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח או כל כמות מועדפת לפי טעמכם
  • 2 שיני שום כתושות


אופן הכנה:

מחממים שמן זית במחבת ומאדים את טבעות הכרישה עד שקיפות. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מערבבים מעט  מסירים מהאש. מעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים מלבד פירורי הלחם. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פלאפל, פוחסים מעט וטובלים כל קציצה בפירורי לחם משני הצדדים. מטגנים בשמן עמוק ולא חם מידי למשך 2 דקות מכל צד.
במקביל, מכינים את מטבל הצזיקי: קוצצים דק את המלפפונים ומניחים בקערה. מוסיפים שום כתוש ויוגורט ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
מוציאים את הקציצות מן הטיגון ומגישים לצד הצזיקי. מומלץ לספוג את הקציצות משאריות שמן טרם ההגשה.

 

 

עוד מתכונים ים תיכוניים מעולים של השף ירון שנבל והרבה חדשות טעימות מחכים לכם בניוזלטר שלנו - לחברים בלבד!

להרשמה למועדון החברים ללא עלות לחצו>