לב חציל טבעוני
מנה אלגנטית ומרשימה שמעניקה טוויסט ים תיכוני לחציל הקלאסי
מצרכים למנה אחת:
חציל קלאסי בגודל בינוני - מקולף בשלמותו כולל הקצוות
שמן זית
מלח ורוד/אטלנטי/הימלאיה
פלפל שחור גרוס
1 כף טחינה
מיץ מחצי לימון טרי
2 כפות טחינה גולמית
1-2 כפות בצל סגול קצוץ דק
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
צ'ילי טרי קצוץ דק – לפי מידת החריפות הרצויה
חומץ בלסמי מצומצם להגשה
אופן ההכנה:
מתבלים את החציל לפי הטעם בשמן זית, מלח ופלפל.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
מניחים את החציל על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים למשך 25-30 דק עד שמזהיב ומתחיל להיחרך מעט.
הגשת המנה:
בצלחת הגשה מורחים טחינה איכותית, ומניחים מעליה את החציל האפוי בשלמותו. חורצים את החציל באמצע ומטפטפים מעליו שמן זית ומיץ לימון סחוט.
מתבלים במלח ופלפל.
מעטרים בזילוף של טחינה גולמית, ומפזרים בצל סגול קצוץ, פטרוזיליה וצ'ילי טרי.
לסיום, מטפטפים מעט חומץ בלסמי מצומצם.
מומלץ להגיש לצד פוקצ'ה או כל לחם אחר שאוהבים.
בתאבון!
עוד מתכונים ים תיכוניים מעולים של השף ירון שנבל והרבה חדשות טעימות מחכים לכם בניוזלטר שלנו - לחברים בלבד!
להרשמה למועדון החברים ללא עלות לחצו>