מתכוניםתנסו את זה בבית

עוגת סולת נוסטלגית

שף ירון שנבל

עוגה עשירה וממכרת ללא קמח, בטעם נפלא ומעודן

 

מצרכים:

לעוגה בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, או תבנית ריבועית של 23*23 ס"מ

  • 1.5 כוסות סולת
  • 1.5 כוסות שקדים לבנים טחונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס חמאה מומסת
  • 1/2 כוס שמן חמניות
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל איכותי
  • מיץ מחצי לימון

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות סירופ מייפל איכותי


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: סולת, שקדים טחונים, אבקת אפיה וסוכר.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, השמן, החמאה, תמצית הוניל ומיץ הלימון.

מוזגים את התערובת הנוזלית לתערובת הסולת, וטורפים יחד לקבלת בלילה אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ואופים בחום של 170 מעלות למשך 30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ויבשה במרכזה.

במקביל לאפיה, מבשלים בסיר קטן את המים עם הסוכר וסירופ המייפל עד לרתיחה (ניתן גם להביא לרתיחה במיקרו).

כשהעוגה מוכנה ועדיין חמימה מוזגים מעליה את סירופ הסוכר.

המלצת הגשה:
פורסים את העוגה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים לצד קצפת טרייה.

בתיאבון!