מתכוניםתנסו את זה בבית

פוקצ'ה מתוקה

שף ירון שנבל

 

מצרכים ל 5- מנות:

  • 500 גרם קמח
  • 280 מ"ל מים
  • 40 גרם שמן
  • 12 גרם מלח
  • 10 גרם שמרים


אופן הכנת הבצק:

מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל ומערבבים 2 דק במהירות איטית בעזרת מוט לישה (אפשר גם ידנית).
מוסיפים שמן זית ומלח, וממשיכים ללוש 8 דק נוספות עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק רטוב או דביק ניתן להוסיף מעט קמח.
מכניסים למקרר למשך לילה להתפחה. למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל -5 כדורים שווים בגודלם.
מתפיחים שוב למשך שעה-שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק ובוחרים את התוספות להכנת פוקצ'ה מלוחה או מתוקה.

 

פוקצ'ה מתוקה:

  • 1 כדור בצק
  • 70 גרם גבינה מסקרפונה
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 60 גרם שוקולד מריר איכותי עם 60% מוצקי קקאו לפחות
  • 5-6 פרוסות אננס דקות
  • שבבי קוקוס קלויים
  • חצי כפית אבקת סוכר


אופן הכנת הפוקצ'ה:

מחממים תנור לחום גבוה של 250-300 מעלות.
מורחים על הבצק המרודד גבינת מסקרפונה וסוכר ומניחים מעל את השוקולד.
אופים בחום גבוה למשך 6-7 דק.
מוציאים מהתנור, מפזרים את טבעות האננס, שבבי הקוקוס ואבקת הסוכר, ומקווים שישאר משהו גם לאורחים. 

 

בתיאבון!