פוקצ'ה מתוקה
מצרכים ל 5- מנות:
- 500 גרם קמח
- 280 מ"ל מים
- 40 גרם שמן
- 12 גרם מלח
- 10 גרם שמרים
אופן הכנת הבצק:
מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל ומערבבים 2 דק במהירות איטית בעזרת מוט לישה (אפשר גם ידנית).
מוסיפים שמן זית ומלח, וממשיכים ללוש 8 דק נוספות עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק רטוב או דביק ניתן להוסיף מעט קמח.
מכניסים למקרר למשך לילה להתפחה. למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל -5 כדורים שווים בגודלם.
מתפיחים שוב למשך שעה-שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק ובוחרים את התוספות להכנת פוקצ'ה מלוחה או מתוקה.
פוקצ'ה מתוקה:
- 1 כדור בצק
- 70 גרם גבינה מסקרפונה
- 2 כפות סוכר לבן
- 60 גרם שוקולד מריר איכותי עם 60% מוצקי קקאו לפחות
- 5-6 פרוסות אננס דקות
- שבבי קוקוס קלויים
- חצי כפית אבקת סוכר
אופן הכנת הפוקצ'ה:
מחממים תנור לחום גבוה של 250-300 מעלות.
מורחים על הבצק המרודד גבינת מסקרפונה וסוכר ומניחים מעל את השוקולד.
אופים בחום גבוה למשך 6-7 דק.
מוציאים מהתנור, מפזרים את טבעות האננס, שבבי הקוקוס ואבקת הסוכר, ומקווים שישאר משהו גם לאורחים.
בתיאבון!