מתכוניםתנסו את זה בבית

פיצה סלוניקי

שף ירון שנבל

להכנת הבצק:

מצרכים ל-4 מנות:

  • 500 גר קמח
  • 280 גר מים
  • 40 גרם שמן (2 כפות)
  • 12 גרם מלח (חצי כפית)
  • 10 גרם שמרים

אופן ההכנה:

מוזגים את המים, קמח ושמרים לקערת מערבל ומערבבים 2 דק׳ במהירות איטית בעזרת מוט לישה. אפשר גם ביד.
מוסיפים שמן זית ומלח וממשיכים ללוש 8 דק עד קבלת בצק אחיד.
אם הבצק רטוב/דביק ניתן להוסיף מעט קמח. מעבירים לקערה ששומנה מראש ,מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם.
למחרת מוציאים מהמקרר ומחלקים ל 4- כדורים ושוב מתפיחים שעה / שעתיים עד שמכפיל את נפחו.


להכנת רוטב פיצה:

מומלץ להכין הרוטב לילה קודם ולהניח במקרר לספיגת הטעמים.

  • 500 גרם שימורי עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה.
    ניתן גם לרכוש שימורי עגבניות מקולפות ולטחון עם בלנדר ידני
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית מלח. ניתן להוסיף לפי הטעם
  • קמצוץ פלפל שחור
  • 10 עלי בזיליקום טריים וקצוצים
  • כפית אורגני יבש
  • 2 כפות שמן זית

לערבב את כל המרכיבים יחדיו ולשמור במקרר לילה שלם.


מרכיבים לפיצה סלוניקי:

  • 400 גרם מוצרלה מגורדת
  • 200 גרם פטה מגורדת או חתוכה לקוביות 1X1
  • 2 חופנים של תרד חלוט
  • 20 זיתי קלמנטה מגורענים /חופן זיתים
  • 4 כפות פרמז'ן / חצי כוס

מחממים את התנור מראש לחום מקסימלי. 
מומלץ לאפיה על אבן שמוט – פותחים את הבצק ומרדדים ידנית ,פורסים עפ"נ פלטה מקומחת.
מניחים הפלטה על אבן השמוט ואופים בחום מקסימלי 5-6 דק. 

 

בתיאבון!