מתכוניםתנסו את זה בבית

פוקצ'ה מלוחה

שף ירון שנבל

 

מצרכים ל-5 מנות:

  • 500 גרם קמח
  • 280 מ"ל מים
  • 40 גרם שמן
  • 12 גרם מלח
  • 10 גרם שמרים


אופן הכנת הבצק:

מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל ומערבבים 2 דק במהירות נמוכה, בעזרת מוט לישה (אפשר גם ללוש ידנית). 
מוסיפים שמן זית ומלח, וממשיכים ללוש 8 דק נוספות עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק רטוב או דביק ניתן להוסיף מעט קמח. מכניסים למקרר למשך לילה להתפחה.
למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל -5 כדורים שווים בגודלם. מתפיחים שוב למשך שעה-שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק ובוחרים את התוספות להכנת פוקצ'ה מלוחה או מתוקה. 

 

פוקצ'ה מלוחה:

  • 1 כדור בצק
  • 1 כף שמן זית
  • 50 גרם מוצרלה מגורדת
  • 50 גרם גבינת בושה
  • רבע תפוח עץ ירוק פרוס דק עם קליפה
  • מס' עלי אורגולה
  • 6-7 זיתי קלמטה מגולענים
  • כף שקדים פרוסים קלויים


אופן הכנת הפוקצ'ה:

מחממים את התנור לחום גבוה של 250-300 מעלות, 
מושחים את הבצק המרודד בשמן זית ומפזרים מעליו את הגבינות ולבסוף את הזיתים.
אופים עד השחמה במשך 5-7 דק ומוציאים מהתנור.
מפזרים מעל הפוקצ'ה פרוסות תפו"ע, עלי אורגולה ושקדים קלויים.
מזלפים מעל מעט שמן זית, מגישים, ומחכים למחמאות.

 

בתיאבון!