מתכוניםתנסו את זה בבית

פוקצ'ה מלוחה

שף ירון שנבל

 

מצרכים ל-5 מנות:

  • 500 גרם קמח
  • 280 מ"ל מים
  • 40 גרם שמן
  • 12 גרם מלח
  • 10 גרם שמרים


אופן הכנת הבצק:

מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל ומערבבים 2 דק במהירות נמוכה, בעזרת מוט לישה (אפשר גם ללוש ידנית). 
מוסיפים שמן זית ומלח, וממשיכים ללוש 8 דק נוספות עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק רטוב או דביק ניתן להוסיף מעט קמח. מכניסים למקרר למשך לילה להתפחה.
למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל -5 כדורים שווים בגודלם. מתפיחים שוב למשך שעה-שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק ובוחרים את התוספות להכנת פוקצ'ה מלוחה או מתוקה. 

 

פוקצ'ה מלוחה:

  • 1 כדור בצק
  • 1 כף שמן זית
  • 50 גרם מוצרלה מגורדת
  • 50 גרם גבינת בושה
  • רבע תפוח עץ ירוק פרוס דק עם קליפה
  • מס' עלי אורגולה
  • 6-7 זיתי קלמטה מגולענים
  • כף שקדים פרוסים קלויים


אופן הכנת הפוקצ'ה:

מחממים את התנור לחום גבוה של 250-300 מעלות, 
מושחים את הבצק המרודד בשמן זית ומפזרים מעליו את הגבינות ולבסוף את הזיתים.
אופים עד השחמה במשך 5-7 דק ומוציאים מהתנור.
מפזרים מעל הפוקצ'ה פרוסות תפו"ע, עלי אורגולה ושקדים קלויים.
מזלפים מעל מעט שמן זית, מגישים, ומחכים למחמאות.

 

בתיאבון!

 

 

עוד מתכונים ים תיכוניים מעולים של השף ירון שנבל והרבה חדשות טעימות מחכים לכם בניוזלטר שלנו - לחברים בלבד!

להרשמה למועדון החברים ללא עלות לחצו>